Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Chisinau

Descriere

Destinatie: Chisinau,Moldova

Durata: 3 nopti

Plecari: 12 septembrie, 1 august, 4 iulie, 28 noiembrie, 10 octombrie

Servicii incluse:
Pachet de 3 nopti (loc in camera DBL) cu mic dejun la hotel 3* /4* in Chisinau.
Transport autocar - clasificat pentru curse internationale, pentru imbarcare din Sibiu.
(pentru imbarcare din alte orase se percepe un supliment)
Insotitor de grup din partea agentiei de turism


Tariful nu include:
Supliment pentru imbarcare din Ardeal - *Transfer pentru minim 4 persoane
Cluj Napoca - 25 Eur/pers, Turda, Aiud, Alba Iulia, Deva, Sebes - 20 EUR/pers
Biletele de intrare la obiectivele turistice inscrise in program (muzee, asezaminte de cult)
Asigurare storno / medicala de calatorie - este obligatorie - 55 lei/persoana
Ziua 2- Excursie la Crama Cricova si Orheiul Vechi - 45 Euro/persoana


Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

Itinerariu

Ziua 1

Ora 06:00 - plecare din Sibiu pe traseul : Sibiu - Fagaras - Brasov - Tg. Secuiesc - Onesti - Adjud - Barlad - Albita - Chisinau. Cazarea la hotel 3*/4* in Chisinau.

Ziua 2

Dupa micul dejun vom porni in excursia optionala . Vom incepe cu vizita la Crama Cricova, cea mai mare crama din lume, cu strazi subterane cu denumiri de vinuri. Se viziteaza Orasul Vinurilor ce include: strazi subterane ce depasesc 60 km lungime, sectia de maturizare a vinurilor de marca, sectia de producere a vinului spumant clasic, Colectia Nationala si salile de degustare. Optional, degustare de vinuri. Dupa vizitarea cramei vom porni spre Codrii Orheiului unde vom vizita Manastirea Curchi, o manastire de calugari si una din cele mai insemnate monumente ale arhitecturii basarabene, constituita in secolele 18 si 19. Apoi vom continua spre Orheiul Vechi, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Republica Moldova, care a pastrat ramasitele Hoardei de Aur din epoca dacica si ofera o priveliste superba asupra canionului format de raul Reut. Se viziteaza zona Pestere, Butuceni, Potarca, Selitra si Scoc pe teritoriul carora se afla ruinele unor fortificatii, locuinte, bai, lacasuri de cult atit din perioada tataromongola cit si moldoveneasca. Dupa turul pietonal vom avea timp liber pentru pranz dupa care ne intoarcem in Chisinau . Cazare si timp liber.

Ziua 3

Mic dejun. Vom face un tur panoramic si pietonal in Chisinau (aprox. 3 ore) . Printre obiectivele vizitate se numara: Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant cu statuia acestuia - principala artera a orasului, Universitatea, Parcul Poporului, Arcul de Triumf, Aleea Clasicilor, Catedrala Mitropolitana, Tribunalul, Parlamentul. Vizita la magazinul de bomboane Bucuria. Timp liber

Ziua 4

Mic dejun. Eliberarea camerelor. Vom vizita manastirile Suruceni, Capriana si Hincu. In apropiere de Chisinau, langa satul Suruceni, pe o colina impadurita, inconjurata de vii si livezi, in preajma rauletului Suruci, se gaseste manastirea de calugarite Suruceni cu hramul Sf. Gheorghe. Anul intemeierii acesteia este considerat 1785. Manastirea de calugari Capriana este unul dintre cele mai vechi asezaminte monastice domnesti din Moldova, la constructia caruia au contribuit multi domnitori, printre care si Stefan cel Mare. In fata ei se afla o alee de plopi piramidali imbinati cu castani, un helesteu si un dig peste raul Isnovet. Continuam traseul prin Codrii Moldovei si ajungem la manastirea Hancu, situata langa o vale adanca, pe o mica colina, astfel de relief nemaiintalnindu-se la manastirile basarabene. Aici, un interes deosebit prezinta cele doua biserici din piatra: biserica de vara cu hramul Cuvioasa Parascheva si biserica de iarna cu hramul Adormirea Maicii Domnului . Dupa vizita la manastiri pornim spre Romania. Dupa trecerea frontierei moldo-romane ne continuam drumul si vom ajunge la destinatie seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.