Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Cracovia regala

Descriere

Destinatie: Cracovia

Durata: 4 nopti

Plecari: 9 august

CRACOVIA REGALA
CAPITALA CULTURALA EUROPEANA


09.08.2018 - 12.08.2018Considerat cel mai frumos oras al Poloniei si primul centru universitar
al tarii, Cracovia ne va primi in cea mai mare piata medievala a
Europei, oferindu-ne momente de neuitat prin vizitarea castelului Wawel si a
catedralei Wawelska, a orasului vechi, a locurilor sale romantice. Un moment de
reculegere se cuvine intr-o scurta vizita la Auschwitz, sau o scurta rugaciune
pentru cel care a fost Papa Ioan Paul al-II-lea, trecand prin locurile sale
natale.

Tariful Include:- transport cu autocar, clasificat conform normelor internationale
- cazare 3 nopti cu mic dejun la hotel 3* in Cracovia
- 3 cine
- insotitor de grup


Tariful NU Include:
- contravaloarea asigurarii storno si medicale
- intrarile la obiective (apx. 30 euro)

TARIF CLIENT FIDEL: REDUCERE 10 EURO/PERS. DIN TARIFUL STANDARD SAU DE EARLY BOOKING
Client fidel: a achizitionat cel putin un produs Expert Travel (circuit sau sejur)


Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

Itinerariu

Ziua 1

09 August 2018: ROMANIA - CRACOVIA
Intalnirea grupului cu ghidul dimineata devreme. Traversam nordul Ungariei si ajungem la granita cu Slovacia. Trecem prin Kosice, al doilea oras ca marime din Slovacia, cunoscut pentru Catedrala Sf. Elisabeta, considerata una dintre cele mai frumoase cladiri gotice din lume! Trecem prin Presov. Scurta vizita in renumita statiune Zakopane - timp liber pentru masa. Seara ajungem in Krakow (Cracovia), cel mai frumos oras al Poloniei si primul oras universitar al tarii. Cazare la hotel 3* in Cracovia. Optional, cina.

Ziua 2

10 August 2018: MINUNATA CRACOVIA REGALA
Mic dejun. Incursiunea noastra in Cracovia va incepe cu o plimbare in zona centrala a orasului vechi. Descoperim acest oras numit si capitala culturala a Poloniei. Vizite la: Castelul Wawel si catedrala Wawelska, locul de incoronare a regilor Poloniei (celebrele simboluri ale orasului), Piata Mare (Rynek Glowny), cea mai mare ca suprafata din toate orasele medievale europene, orasul vechi Stare Miasko cu catedrala Sf. Maria (Kosciol Mariacki). Vizita in orasul universitar si optional la muzeul Colegiului Maius. Vizita in Cartierul evreiesc Kazimierz, devenit celebru o data cu filmarile facute de renumitul scenarist Steven Spielberg pentru filmul \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'Lista lui Schindler\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'. Aici toate stradutele si casutele sunt martori tacuti ai istoriei evreilor, dar si ai celei mai efervescente vieti culturale si intelectuale a orasului. Cartierul e plin de: terase, cafenele, galerii de arta, anticariate si magazine de suveniruri. Vizita la cladirea Operei, o capodopera arhitecturala moderna. Seara libera pentru, plimbari individuale sau shopping in cea mai renumita zona comerciala a orasului \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'Piata veche\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'. Cazare la hotel 3* in Cracovia. Optional, cina.

Ziua 3

11 August 2018: CRACOVIA - WADOWICE - AUSCHWITZ - CZESTOCHOWA - CRACOVIA
Mic dejun. In cursul diminetii ne oprim la Wadowice - locul nasterii Papei Ioan Paul al II-lea, care a lasat o amprenta asupra umanitatii. Vom vizita Casa Memoriala a Sanctitatii Sale si Biserica inchinata Sfintei Fecioare, in care a slujit, inainte de plecarea sa in Italia.
Optional vizita la Auschwitz (Oswiecim) si Birkenau, locul celor mai mari lagare naziste si marturii ale holocaustului, din cel de-al II-lea razboi mondial, incluse in Patrimoniul UNESCO. Muzeele aduc aminte de atrocitatile care s-au petrecut aici, unde mai mult de 1 milion de evrei si rromi au fost exterminati.
Pornim catre Czestohowa unde vom vizita Manastirea Jasna Gora, cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa centrala si de est. Aflata pe ruta comerciala ce leaga Cracovia de regiunile vestice ale Poloniei, mica asezare avea sa devina celebri prin intemeierea aici in 1382 a Manastirii Jasna Gora (Dealul Luminos) de catre printul Wladysiaw Gpolczyk (ducele Ladislau de Opole). Aici se afla icoana cunoscuta sub numele de \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'Madona Neagra\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\', numita asa datorita culorii maslinii a fetei Fecioarei Maria. Vizita complexului monahal, dupa care ne intoarcem in Kracovia.
Cazare la hotel 3* in Cracovia. Opeeional, cina.

Ziua 4

12 August 2018: CRACOVIA - WIELICZKA - ROMANIA
Mic dejun. Ne indreptam apoi spre cunoscuta salina Wieliczka, cunoscuta pentru cea mai veche mina de sare din Europa, de peste 700 de ani si inclusa in patrimoniul UNESCO. Incaperile din care se extragea sarea, culoarele si capelele cu decoratiuni originale se gasesc la adancimi intre 64 si 135 metri. Sunt impresionante salile decorate exclusiv cu sculpturi din sare, multe din ele fiind realizate de mineri. Dupa aceasta vizita ne imbarcam pentru reintoarcerea in tara, unde vom ajunge in cursul noptii. Pauze pe traseu pentru masa si toaleta.