Vacanta de Paste in Cipru


Descriere

Destinatie: Cipru

Durata: 1 zi, fara cazare

VACANTA DE PASTE IN CIPRU

Perioada: 17.04 - 24.04.2020


   Cu o clima apropate perfecta timp de 320 zile pe an, Cipru, este destinatia ideala pentru concediu: peisaje de vis, o istorie fascinanta si plaje frumoase, dar si o gastronomie de top. Potrivit legendei...zeita Afrodita s-a nascut din spuma marii in aceste locuri aflate intre 3 continente: Africa, Asia si Europa.

    Statiunea Ayia Napa este situata la 60 km est fata de aeroportul din Larnaca. Succesul statiunii Ayia Napa se datoreaza plajelor cu nisip auriu, cu apa de un albastru cristalin, plajele statiunii Ayia Napa fiind considerate cele mai frumoase plaje insulei. Cea mai renumita laja de pe coasta este Nissi Beach, cu alele sale de turcoaz translucid. Numele Ayia Napa vine de la Saint Panaya (Sfanta Fecioara Maria), mama lui Christos. Povestea spune ca un tanar a gasit icoana Fecioarei intr-o grota, transformata, ulterior, in biserica dedicata Fecioarei Maria.
    Statiunea are numeroase atractii turistice adaptate pentru fiecare varsta. Veti avea posibilitatea de a descoperi ospitalitatea cipriota, una prietenoasa si vesela si veti avea parte de o extraordinara vacanta. Scopul final este mancarea buna, servicii de calitate si excelenta ospitalitate.


Locuri de vizitat in Ayia Napa:
    Piata Centrala a orasului este plina de restaurante, cluburi de noapte si magazine. Ayia Napa, fost sat percaresc, este acum un paradis mediteranean, care atrage turisti si celebritati deopotriva - familia Beckham, Beyonce, fotbalistii: Rio Ferdinand, Frank Lampard, Sol Campbell si boxerul David Haye. Cape Greco se gaseste la doar 10 minute de mers cu masina si este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insula. Pe langa frumusetea sa naturala, Cape Greco, este cunoscut si pentru legenda monstrului marin, o presupusa creatura preistorica.
   Printre cele mai apreciate obiective turistice se numara Manastirea Aya Napa, Muzeul Vietii Marine ( expozitiile prezentate aici includ fosile, scoici rare si plante marine din Mediterana, Palatele ( formatiuni spectaculoase de piatra care au aparut, de-a lungul a mii de ani, intre plaja Limnara si Cape Greco, fiind sculptate de apele marii, piata centrala din Ayia Napa. Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat este insa portul pescaresc, unde turistii pot opta pentru una dintre tavernele sau cafenelele care populeaza zona. Parcul Acvatic: Waterworld de langa statiune este vizitat de toti cei dornici de distractie.

   Temperaturi medii perioada 17-24 aprilie - sursa https://www.accuweather.com: 22-24 grade celsius ziua, 14-16 grade celsius noaptea. Apa marii: 18-20 grade celsius.



Tariful include:
* bilet avion Cluj Napoca/Larnaca/Cluj Napoca, bagaj mic de mana: rucsac sau geanta cu dimensiunea:  40 x 30 x 20 cm
* 7 nopti cazare cu mic dejun si cina la hotel Nestor 4* ( bauturile nu sunt incluse)
* transfer aerooport/hotel/aeroport
* asistenta turistica, insotitor de grup din Romania


Tariful nu include:
* biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice ( muzee, asezaminte de cult, etc) si nici ghizii pentru acestea
* taxele hoteliere de oras - se achita la receptie
* bagaj de cala 10 kg: aproximativ 60 euro, bagaj de cala 20 kg: aproximativ 80 euro
* asigurare medicala de sanatate si storno


INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL


INFORMATII DESPRE ZBOR:
- Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect si tarifele pentu locuri preferentiale
- Orarul de zbor poate suferi modificari care vor fi aduse la cunostinta turistului la primirea notificarii de la compania aeriana. Daca modificarea nu este semnificativa - modificari sub 30 minute - orarul nou de zbor va fi transmis in informarea de plecare
- Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
- In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna.
- Daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul biletelor de avion achizitionate.
INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
- Transportul terestru se va executa cu autocare subinchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
- Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
- Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
- Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
- Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
- Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)


ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE CALATORIE:
- Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
- In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia  vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
- Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
- Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
- Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
- Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
- Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
- 30% se achita la inscriere in cazul circuitelor cu transport autocar
- 40% se achita la inscriere in cazul circuitelor cu transport avion
- Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
- 10% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
- 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60-31 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
- 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 31 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
- 100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
- 100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
- Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
- Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
- Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
- De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.




Destinatie: Cipru

Durata: 1 zi, fara cazare

VACANTA DE PASTE IN CIPRU

Perioada: 17.04 - 24.04.2020


   Cu o clima apropate perfecta timp de 320 zile pe an, Cipru, este destinatia ideala pentru concediu: peisaje de vis, o istorie fascinanta si plaje frumoase, dar si o gastronomie de top. Potrivit legendei...zeita Afrodita s-a nascut din spuma marii in aceste locuri aflate intre 3 continente: Africa, Asia si Europa.

    Statiunea Ayia Napa este situata la 60 km est fata de aeroportul din Larnaca. Succesul statiunii Ayia Napa se datoreaza plajelor cu nisip auriu, cu apa de un albastru cristalin, plajele statiunii Ayia Napa fiind considerate cele mai frumoase plaje insulei. Cea mai renumita laja de pe coasta este Nissi Beach, cu alele sale de turcoaz translucid. Numele Ayia Napa vine de la Saint Panaya (Sfanta Fecioara Maria), mama lui Christos. Povestea spune ca un tanar a gasit icoana Fecioarei intr-o grota, transformata, ulterior, in biserica dedicata Fecioarei Maria.
    Statiunea are numeroase atractii turistice adaptate pentru fiecare varsta. Veti avea posibilitatea de a descoperi ospitalitatea cipriota, una prietenoasa si vesela si veti avea parte de o extraordinara vacanta. Scopul final este mancarea buna, servicii de calitate si excelenta ospitalitate.


Locuri de vizitat in Ayia Napa:
    Piata Centrala a orasului este plina de restaurante, cluburi de noapte si magazine. Ayia Napa, fost sat percaresc, este acum un paradis mediteranean, care atrage turisti si celebritati deopotriva - familia Beckham, Beyonce, fotbalistii: Rio Ferdinand, Frank Lampard, Sol Campbell si boxerul David Haye. Cape Greco se gaseste la doar 10 minute de mers cu masina si este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insula. Pe langa frumusetea sa naturala, Cape Greco, este cunoscut si pentru legenda monstrului marin, o presupusa creatura preistorica.
   Printre cele mai apreciate obiective turistice se numara Manastirea Aya Napa, Muzeul Vietii Marine ( expozitiile prezentate aici includ fosile, scoici rare si plante marine din Mediterana, Palatele ( formatiuni spectaculoase de piatra care au aparut, de-a lungul a mii de ani, intre plaja Limnara si Cape Greco, fiind sculptate de apele marii, piata centrala din Ayia Napa. Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat este insa portul pescaresc, unde turistii pot opta pentru una dintre tavernele sau cafenelele care populeaza zona. Parcul Acvatic: Waterworld de langa statiune este vizitat de toti cei dornici de distractie.

   Temperaturi medii perioada 17-24 aprilie - sursa https://www.accuweather.com: 22-24 grade celsius ziua, 14-16 grade celsius noaptea. Apa marii: 18-20 grade celsius.



Tariful include:
* bilet avion Cluj Napoca/Larnaca/Cluj Napoca, bagaj mic de mana: rucsac sau geanta cu dimensiunea:  40 x 30 x 20 cm
* 7 nopti cazare cu mic dejun si cina la hotel Nestor 4* ( bauturile nu sunt incluse)
* transfer aerooport/hotel/aeroport
* asistenta turistica, insotitor de grup din Romania


Tariful nu include:
* biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice ( muzee, asezaminte de cult, etc) si nici ghizii pentru acestea
* taxele hoteliere de oras - se achita la receptie
* bagaj de cala 10 kg: aproximativ 60 euro, bagaj de cala 20 kg: aproximativ 80 euro
* asigurare medicala de sanatate si storno


INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL


INFORMATII DESPRE ZBOR:
- Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect si tarifele pentu locuri preferentiale
- Orarul de zbor poate suferi modificari care vor fi aduse la cunostinta turistului la primirea notificarii de la compania aeriana. Daca modificarea nu este semnificativa - modificari sub 30 minute - orarul nou de zbor va fi transmis in informarea de plecare
- Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
- In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna.
- Daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul biletelor de avion achizitionate.
INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
- Transportul terestru se va executa cu autocare subinchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
- Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
- Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
- Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
- Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
- Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)


ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE CALATORIE:
- Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
- In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia  vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
- Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
- Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
- Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
- Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
- Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
- 30% se achita la inscriere in cazul circuitelor cu transport autocar
- 40% se achita la inscriere in cazul circuitelor cu transport avion
- Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
- 10% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
- 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60-31 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
- 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 31 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
- 100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
- 100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
- Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
- Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
- Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
- De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.




Itinerariu

Ziua 1

17.04.2020: Cluj Napoca - Larnaca
Intalnirea grupului pe aeroportul din Cluj Napoca la ora 10:25. Zbor spre Larnaca, sosire la ora 12:25. Sosire in Larnaca la ora 15:00, de unde grupul va fi preluat de autocar. Ne indreptam spre statiunea Ayia Napa, cazare hotel Nestor 4*. Cazare si cina.

Ziua 2

18.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 3

19.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 4

Nici o descriere!

Ziua 5

21.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 6

22.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 7

23.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 8

24.04.2020
Dupa micul dejun ne deplasam spre aeroport, pentru imbarcarea pe zborul Larnaca - Cluj Napoca cu plecare la ora 15:45- sosire ora 18: 30 la Cluj Napoca.

Ziua 1

17.04.2020: Cluj Napoca - Larnaca
Intalnirea grupului pe aeroportul din Cluj Napoca la ora 10:25. Zbor spre Larnaca, sosire la ora 12:25. Sosire in Larnaca la ora 15:00, de unde grupul va fi preluat de autocar. Ne indreptam spre statiunea Ayia Napa, cazare hotel Nestor 4*. Cazare si cina.

Ziua 2

18.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 3

19.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 4

Nici o descriere!

Ziua 5

21.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 6

22.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 7

23.04.2020
Timp liber in statiune pentru relaxare, plaja, plimbari.

Ziua 8

24.04.2020
Dupa micul dejun ne deplasam spre aeroport, pentru imbarcarea pe zborul Larnaca - Cluj Napoca cu plecare la ora 15:45- sosire ora 18: 30 la Cluj Napoca.