Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Pelerinaj Israel 13-18.03.2018

Descriere

Destinatie: Jerusalem

Haifa - Cana Galileii - Muntele Tabor - Muntele Fericirilor - Capernaum - Marea Moarta - Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa - Bethleem - Manastirea Sf. Sava - Manastirea Hozeva

Pret: 585 euro/pers. cazare in camera dubla/tripla. Supliment single: 140 euro/pers. Reducere 20 euro copil 6-12 ani (in camera cu 2 adulti).

ORAR DE ZBOR: COMPANIA  EL AL
Bucuresti - OTOPENI: marti 13.03.2018, decolare ora 11:00. Aterizare TEL AVIV 13:45
TEL AVIV: duminica 18.03.2018, decolare ora 07:00. Aterizare OTOPENI 09:50

SERVICII INCLUSE
- Transfer cu autocar/microbuz din Moldova-Bucuresti si retur;
- Bilete avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti cu taxele de aeroport incluse (bagaj de mana si un bagaj de cala la 2 persoane);
- 2 cazari cu mic dejun la hotel de 3 stele in Tiberias (categoria este valabila si aferenta pentru Israel) conform clasificarii;
- 3 cazari cu mic dejun + cina in hotel de 4 stele Betheleem (categoria este valabila si aferenta pentru Israel);
- Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului - intrare cu cina in 13.03.2018 iesire cu mic dejun la pachet in 18.03.2018);
- Transport cu autocar cu aer conditionat conform programului;
- Iesire nocturna la Sf. Mormant - sambata noaptea;
- Intrarile la obiectivele turistice;
- Taxiul pe Muntele Tabor;
- Taxiul la Manastirea Sf. Sava;
- Preot insotitor din partea agentiei si ghid local vorbitor de limba romana.

TARIFUL NU INCLUDE
- Tips & porter Israel: 24 euro (se achita la inscriere);
- Excursia cu vaporasul pe Cana Galilei;
- Mesele de pranz;
- Cheltuieli personale;
- Asigurare medicala (cca. 30 lei/pers.). Se asigura numai persoanelor care dovedesc ca au domiciliul in Romania;
- Asigurarea storno (aprox 1.5% din pretul excursiei).

Itinerariu

Ziua 1

Bucuresti - Tel Aviv - Nazareth

Imbarcare in autocar, din Bacau, parcare hotel Moldova, in 13.09.2017, la ora 03:30 si deplasare spre Bucuresti. Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 07:55. Zbor Bucuresti-Tel Aviv cu compania EL AL. Aterizare in TEL AVIV, ora 13:30. Ajunsi in Tel Aviv, dupa formalitatile vamale, urcand coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru, pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. In drum trecem prin Lod unde se afla biserica ce adaposteste mormantul, lantul cu care a fost legat si o parte din moastele Sf. Gheorghe. Se viziteaza Haifa - Biserica Stella Maris (pestera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul) si Gradinile Suspendate Bahai. Se continua traseul spre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Continuam cu orasul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos.

Cazare si cina Hotel 3* in Tiberias.

Ziua 2

Nazareth - Haifa - Cana Galileii - Nazareth - Muntele Tabor - Muntele Fericirilor - Capernaum

Mic dejun. Nazareth: aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca il va naste pe Iisus. Ne indreptam spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.

Trecem prin apropiere de Muntele Fericirilor, locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut predica despre fericiri. Muntele se inalta la 175 m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35 m sub nivelul Marii Mediterane. Optional, se poate face o frumoasa sei relaxanta croaziera pe Marea Galilei, asa cum era pe vremea Mantuitorului. Vom merge catre Capernaum, oraseul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanta se afla Tabgha - loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni.

Cina si cazare hotel 3 stele, Hotel 3* in Tiberias.

Ziua 3

Nazareth - Raul Iordan - Hozeva - Marea Moarta - Ierihon - Bethleem

Mic dejun. Coboram pe valea Iordanului cu oprire la raul Iordan - Yardenit unde este un locul amenajat pentru binecuvantarea credinciosilor in apele Raului Iordan. Apoi vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie.

Ne indreptam spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe baza de saruri de la Marea Moarta, dupa care vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moarta - lipsita de viata si situata in cel mai jos punct al lumii -420 m sub oceanul planetar. Plecam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne indreptam catre Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Asezamantul Romanesc de la Ierihon.

Cazare si cina hotel 4* in Bethleem.

Ziua 4

Bethleem - Ierusalim - Muntele Maslinilor - Muntele Sion - Via Dolorosa

Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a inaltarii Domnului ce aminteste de inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca Tatal nostru; Manastirea Dominus Flevit (Domnul a plans) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata.

Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce etc). Dupa aceea ne vom indrepta Muntele Sion unde se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Vizita Asezamantul Romanesc de la Ierusalim.

Cazare si cina la Hotel 4* Nativity in Bethleem.

Ziua 5

Bethleem - Manastirea Sf. Sava

Dupa micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului din Bethleem, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita Betleemita sau Aparatoarea Bethleemului). La aproximativ 500 m se afla Grota Laptelui, unde, potrivit traditiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt.

Dupa aceea mergem in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia - mama Sf. Sava, Sf. Evloghia - mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota - mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastirea care dateaza din sec. V si care adaposteste moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea manastirea si locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim in Bethleem pentru a vizita Biserica Campul Pastorilor, locul unde innoptau pastorii, in noaptea in care s-a nascut Pruncul Iisus Hristos. Continuam cu vizita la Biserica Sf. Nicolae. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut cel mai mare om nascut dintr-o femeie si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Timp liber pentru cumparaturi in Cetatea Ierusalimului.

Cazare si cina la hotel 4* in Bethleem.

Ziua 6

Betheleem - Tel Aviv - Bucuresti

Dimineata devreme, ora 04:00, ne indreptam catre Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Bucuresti. Ajungem la aeroport la ora 05:00. Decolare din Tel Aviv la ora 07:00. Sosire in Bucuresti la ora 09:50. Imbarcare in autocar/microbuz pentru deplasare spre Moldova.